Vad är fördelen med ledighet?

Helg eller semester, men du kan inte stoppa och göra någonting? Prestationer är viktiga. Men var du kan få krafterna på dem, om du inte riktigt slappnar av? Experten berättar varför det är rörigt – det är bra och hur man gör det med den maximala fördelen för dig själv.

Samhället är fokuserat på framgång. Och synonymen för framgång idag har blivit en ständig rörelse. Människor inuti har emellertid inte ett evigt batteri, och de behöver en omstart vital. I ”proteinerna i hjulet” kan ingen tåla under lång tid och kommer inte att kunna ständigt uppnå höga resultat. Hur man kastar sig in i "ingenting" och varför det är nödvändigt?

Hur man lossar korrekt

Det finns flera sätt att "ingenting":

  • En fri livsstil – En person bryr sig helt enkelt inte, tillbringar tid ledigt, gör bara vad han gillar;
  • Avkoppling, avgång från jobbet – läser böcker, promenader, titta på dina favoritfilmer;
  • Fördjupning i sig själv är när en person verkligen inte gör någonting alls, stannar och möter sig själv i ögonblicket här och nu.

Det första sättet kommer inte att ge fördelar, utan bara ta oss bort från mål, förvirra riktlinjerna. Två andra sätt hjälper till att starta om, fylla med energi, förstå dig själv och dina verkliga önskningar.

Det är som med träning i gymmet. De kommer att vara värdelösa om du inte ger kroppen en semester, för bara under avslappning slutför kroppen processerna som lanseras i klassrummet. Ju mer du "pumpar", växer på dig själv, arbetar, gör viagra generika olika saker, desto mer avslappning, vila, frihet, luft och rymd bör vara i livet.

"Jag kan inte göra någonting" – varför?

Oftast orsaken till detta i installationerna som lärts i barndomen. Detta händer med människor som mamma eller pappa sa: ”Varför ljuger du? Vi arbetar från morgon till natt! Gå göra något!"Sedan, i vuxen ålder, förblir denna inre censur hos oss, en röst som nådelöst" skär i roten "alla försök att koppla av. Och förgäves: När en person surrar från ritualer, kroppsliga metoder och andra metoder för avkoppling som är lämpliga för honom, gör han så mycket som möjligt för sin ytterligare tillväxt, utveckling och marknadsföring på alla områden. Och bebås inte dig själv för att du tittade på serien, vila på soffan eller konversation med en vän!

Varför är det så viktigt att koppla av

När vi bara arbetar, studerar och bedriver ekonomi, finns det inget utrymme för kreativitet, insikter och idéer. Och de kommer till oss endast under rekreationsperioder, medan vi implementerar dem under perioden med aktiva handlingar.

Nya kreativa idéer är viktiga i alla specialiteter och yrke. Anställda som kan kreativt och icke-standard för att lösa komplexa frågor är mycket värderade och vanligtvis får en högre lön i jämförelse med dem som utför vanliga åtgärder, utan att komplettera dem med något nytt, utan att förbättra processerna.

Fördelarna med "ingenting"

Det är användbart att vara användbar inte bara för att fungera bra senare, utan också:

  • För god hälsa -Regulära pauser under arbetsdagen (5-10 minuter) Minska hjärtfrekvensen, förbättra matsmältningsprocesserna, skydda nervsystemet från emotionell utmattning och förbättra humör.
  • För hjärnan – Perioder med inaktion ökar nivån på syre, glukos, som har en gynnsam effekt på sinnets arbete.
  • För livskvaliteten – Om perioderna är regelbundna är sinnet rensat och livet förbättras, eftersom en person kan fånga utmärkta insikter relativt den ytterligare vägen.

Och här är balansen viktig, och inte "Jag kommer nu lagligt att röra sig och göra ingenting annat alls, psykologen tillät mig". Det är viktigt att bygga ditt liv så att det har ett utrymme för avkoppling, laddning, fyller din kropp med krafter och inspiration. Och naturligtvis borde det ha ett utrymme för aktiva åtgärder, för genomförandet av dessa idéer och planer – arbete, studier, personliga filer.

Hur man lär sig att koppla av korrekt

Du måste förstå att det är viktigt att arbeta och uppnå dina mål, men också att koppla av är också. Sedan i livet kommer det att finnas en plats för produktivitet och utveckling. För att koppla av korrekt bör du följa flera rekommendationer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *